Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

„ЖИВЕНА” се добива от изворите в местността Ароница, намираща се под  Родопската яка. Зоната се слави като екологично чиста. Водоизточникът  е с благоприятен слабоминерален и солев състав. Филтрирането и  бутилирането се прави на място при водоизточника, като се използва  съвременна технология, отговаряща на всички европейски стандарти за  качество и контрол.

Преди  да стигне до крайния потребител, изворна вода “Живена” се тества и  изследва многократно, като за целта производителят “АКВА КОМ ЕООД”  разполага със собствена лаборатория.

“Живена”  е резултат от преработка на вода, произхождаща от групата на  плиткозалягащите подземни води, наречени пресни. При обработката на  водата не се прибавят никакви допълнителни елементи и минерали, а само  се отнемат тези, които биха натоварили човешкия организъм.

Защита при  бутилиране: всяка бутилка се  измива 16 пъти вътрешно с химикали и гореща вода. Преди пълнене се  изплаква с алкална, киселинна и силно озонирана вода.

Основното предимство на “Живена” е, че е подходяща за ежедневна  употреба, без да се налага редуването и с други видове води.
  КАТИОНИ  (mg/L)   

0   Na+ (максимално позволено за бебета до 20 mg/l)
0   Ca2+
0   Mg2+
<0 Mn2+
<0 As3+

   АНИОНИ (mg/L)  

<0 F -(максимално позволено за бебета до 0,70 mg/l)
0   Cl -
0   SO42-
<0 NO2-
<0 NO3-

Озонирана: Да
pH: 7.34